ruj. 04 2017

Dobrodošlica brucošima 2017.

Category: Novostimtaradi @ 11:14

Tijekom rujna ili kolovoza održavaju se uvodna predavanja i predstavljanja vjerojatno na svim fakultetima u svijetu. Uvodno predavanje brucošima održati će 18. rujna 2017. (ponedjeljak ) u 12:00 sati u dvorani “Miroslav Čačković” na Šalati.

U već tradicionalnom  ugodnom, svečarskom ozračju na početku zajedničkog napornog i plemenitog puta, našim brucošima zaželit ćemo srdačnu dobrodošlicu.
I što poručiti našim dragim studentima na početku novog puta prema medicinskim profesionalcima? Dugačak je to i težak put, pun stramputica, labirinta, ponekad posut trnjem, ali vodi prema najhumanijem pozivu, prema čovjeku, prema zvijezdama. Per aspera ad astra! Profesionalizam uvijek na prvom mjestu, što uključuje humanost, suosjećanje, odgovornost, izvrsnost, cijeloživotno učenje, poštenje, plemenitost.
A kada se zapravo dogodi ta magična metamorfoza od laika do medicinskog profesionalca? Kada prvi puta spasimo nekom bolesniku život? Kada položimo državni ispit i dobijemo licencu? Ili kada diplomiramo? Možda kada dođemo prvi put u dodir s bolesnikom? Ili…  Zapravo prijelaz počinje od prvog dana studiranja, dakle od uvodnog predavanja! Pročitajte u Academic Medicine vrlo zanimljivo otvoreno pismo dr. Stevena Kantera  studentima prve godine medicine (An Open Letter to New Medical Students; Academic Medicine: 2010;85;9 ).
Dakle dobrodošli u zdravstvene profesionalce! Čestitam svim brucošima i od srca vam želim da ostvarite svoja očekivanja, svoje snove. Svi nastavnici i svi zaposlenici Fakulteta trudit će se da vam pomognu na tom plemenitom putu. Želim vam da se pronađete u ovom pozivu, jer tko uživa u svom poslu, on zapravo nikada ne radi!


stu. 28 2014

Natječaj za stipendije studentima

Category: S Facebookaadmin @ 19:38
Natječaj za stipendije studentima


stu. 17 2014

Humanitarni koncert “Pjesmom za Gunju”,…

Category: S Facebookaadmin @ 12:50
Humanitarni koncert “Pjesmom za Gunju”, 21. studenoga 2014.g. u Hrvatskom glazbenom zavodu, početak u 20 sati

U organizaciji Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a uz pomoć Hrvatskog liječničkog glazbenog društva Hrvatskog liječničkog zbora, Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog glazbenog zavoda, u petak 21. studenoga 2014. u 20 sati, u velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda (Gundulićeva 6a, Zagreb), održat će se humanitarni koncert Pjesmom za Gunju.

Na koncertu će nastupiti Zagrebački liječnici pjevači pod ravnanjem dirigenta Leonarda Bergovca, uz soliste Šimu Mihatova i Željka Jurašinovića te pjevački zbor studenata Medicinskog fakulteta “Lege artis” pod ravnanjem dirigentice Ive Jarić.


stu. 12 2014

Poziv na predavanje: prof.dr.sc. Nataša…

Category: S Facebookaadmin @ 18:49
Poziv na predavanje: prof.dr.sc. Nataša Jokić Begić – PSIHOLOŠKI ASPEKTI MODERNIH OVISNOSTI

Studentska sekcija za neuroznanost pozva Vas na drugo predavanje u ciklusu Od bazike do klinike. Tema ciklusa je Nove ovisnosti. Drugo će predavanje održati prof.dr.sc. Nataša Jokić Begić, pročelnica katedre za kliničku psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Teme predavanja su moderne ovisnosti: ovisnosti o Internetu i Facebook-u, o zdravoj prehrani, o vježbanju, o sunčanju,… Na predavanju ćemo saznati nešto više i o terapijskim intervencijama kod navedenih ovisnosti.
Predavanje će se održati u četvrtak 13.studenog u 16:30 u predavaonici na HIIM-u.


stu. 11 2014

The Metropolitan Museum of Art Releases…

Category: S Facebookaadmin @ 10:25


Sljedeća stranica »