tra. 29 2011

Dobrodošli!

Category: Frontadmin @ 21:36

Ulogirajte se svojim AAI@EduHr identitetom (bez @mef.hr).

15 hours ago

Web.mef - MefZg

Oprez s redovitim uzimanjem malih doza aspirina kao sredstva za prevenciju kardiovaskularnih bolesti u osoba starije dobi!
Velika studija (19114 ispitanika tijekom 4 godine) objavljena u respektabilnom medicinskom znanstvenom časopisu (N Engl J Med 2018; 379:1509-1518) pokazala je da se učinci uzimanje aspirina, u primarnoj prevenciju kardiovaskularnih bolesti, značajno NE razlikuju od učinaka placeba!
Međutim, to isto redovito uzimanje aspirina značajno POVEĆAVA rizik od većih KRVARENJA!#VisualAbstract: Using low-dose #aspirin as a primary prevention strategy in older adults results in a significantly higher risk of major hemorrhage and does not result in a significantly lower risk of CVD than placebo. Full trial results: nej.md/2p0bVAO
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 days ago

Web.mef - MefZg

"72 sata bez kompromisa" je međunarodni volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Projekt je osmišljen i pokrenut u Njemačkoj 1995. godine kada je nekoliko mladih odlučilo pronaći način kako potaknuli vršnjake na volontiranje i beskompromisno, bezuvjetno davanje drugima, posebice onima na marginama društva - diskriminiranima, siromašnima, potrebitima.

A od tada već godinama okuplja tisuće mladih diljem Europe koji zajedničkim snagama preobražavaju svoju mjesnu zajednicu volonterskim akcijama. U Europi je projekt ostvaren u desetak zemalja: Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Švicarskoj... Hrvatska će se ponovo pridružiti tom nizu zemalja te će od 18. do 21. listopada mladi pokazati snagu zajedništva i solidarnosti.

Naša je klinika ove godine dobila "novu šminku", cijela vanjska ograda i zaštitne šipke na prozorima sad blistaju na jesenskom suncu!

VELIKO HVALA SVIM VOLONTERIMA KOJI SU PREDANO RADILI DVA DANA, A ONDA JOŠ I POČELI PLANIRATI ŠTO BISMO SLJEDEĆE MOGLI ULJEPŠATI! 😃❤️
... See MoreSee Less

View on Facebook